EN TIDLÖS OCH ELEGANT BLANDNING

Japansk-skandinavisk inredning

Det är något med japansk och skandinavisk design som bara fungerar tillsammans. De två stilarna har många likheter – de är båda minimalistiska, fokuserar på funktionalitet och använder naturmaterial. Men de har också sina egna unika element som gör att de sticker ut. På denna sida tar vi en titt på några av de bästa exemplen på japansk-skandinavisk inredning och ser varför det är en så populär trend.

japandi

En av de bästa sakerna med japansk-skandinavisk design är att den är så tidlös. Den minimalistiska stilen går aldrig riktigt ur tiden, och naturmaterial är alltid populära. Den här kombinationen skapar en look som är både elegant och diskret, vilket gör den perfekt för alla utrymmen.

Om du vill skapa en Japandi-stil eget rum finns det några saker att tänka på. För det första bör du fokusera på att använda naturmaterial som trä, sten och textilier som ull, bomull och linne. Du kan också lägga till några japanska element som papperslyktor, skärmar och bambu. Och glöm inte att hålla rummet enkelt och överskådligt – detta är nyckeln till att skapa den minimalistiska looken.

En viktig förening av japansk och skandinavisk design är fokuset på hantverk. Tänk föremål och möbler som ska hålla i många decennier. De material och tekniker som användes förr är ofta samma som vi använder idag. Trä är ett klassiskt exempel på detta, liksom naturstenar som marmor och skiffer som har använts genom historien.

En annan aspekt att ta hänsyn till när man skapar japansk-skandinaviska interiörer är belysning. Naturligt ljus spelar en viktig roll i båda stilarna, så tänk på vilka delar av ditt hem som får naturligt ljus och vart du behöver komplettera med lampor.

För att för att skapa det perfekta Japandi-rummet kan du börja med att fundera på hur just ditt utrymme ska anpassas. Där ligger själva kärnan i Japandi-stilen, funktion och kvalitet. Om du är intresserad av att skapa ett rum med denna stil, se till att kolla in några av de exempel som vi har presenterat på den här sidan, eller läs mer här.

Japandi