Få rätt värdering av din bostad

När du säljer en bostad är det en stor fördel att först få den värderad, så att du prissätter den korrekt. Det hjälper dig också att avgöra hur mycket du har att röra dig med vid köp av ny bostad. En kunnig mäklare hjälper dig med värderingen och kan dessutom ge tips hur du på bästa sätt fixar till din villa eller lägenhet inför en försäljning.

Vid en försäljning av bostad är det mycket som ska falla på plats. Förutom allt det administrativa som har med själva försäljningen att göra, gäller det att göra bostaden så lockande som möjligt i köparens ögon. Sedan är det prissättningen. Vad ska du ta för din bostad? Att tänka ut ett vettigt pris på egen hand är inte det lättaste. Det är många faktorer som avgör värdet och här gäller det att inte lägga sig för högt, men heller inte för lågt. Här är det smart att ta hjälp med att värdera bostad av någon som har både kunskap och erfarenhet.

Låt en mäklare sköta värderingen

En rutinerad mäklare kan marknaden på sina fem fingrar och kan därför ge en pålitlig värdering av din villa eller lägenhet. Genom att låta mäklaren värdera bostaden löper du inte lika stor risk att vare sig undervärdera eller övervärdera. Att hitta rätt pris ger från början en bättre förutsättning till en snabb affär. En värdering gör det också lättare för dig att beräkna hur mycket du själv kan ha möjlighet att lägga på ett köp av en ny bostad.

Styling med enkla medel

En mäklare kan också vara till mycket god hjälp som bollplank vad gäller styling av bostaden som ska säljas. Du kan få användbara tips hur du på ett enkelt och ekonomiskt sätt tar fram eller förstärker bostadens bästa sidor genom inredningsdetaljer och liknande. Tänk på att inte lägga resurser på några större förändringar, som att byta ut kök eller badrum. Det är nämligen mycket kostsamt. Satsa istället på småändringar som inte innebär en betydande kostnad för dig. Pengarna du sparar in kan du istället lägga på renovering av nästa bostad.