Så får du ditt drömkök

Köket är ett rum som du spenderar mycket tid i. Därför ska du lägga krut på att verkligen få det kök du önskar. Du behöver inte göra en helrenovering för att få ett praktiskt och snyggt kök.

Om du drömmer om att ha ett kök som i inredningstidningarna finns det några bra tips på hur du kan lyckas. Det går att åstadkomma mycket med relativt enkla medel. Om du vill göra några åtgärder i köket som har stor effekt ska du börja med att byta ut bänkskivan. Rätt bänkskiva kan verkligen göra underverk och få köket att kännas som nytt. Det finns olika bänkskivor att välja mellan.

Bänkskivans material lyfter köket till nya höjder

Kalksten, keramik, kvartsit, komposit och italiensk marmor är några material som du kan få din nya bänkskiva i. Alla dessa material är av högsta kvalité vilket gör att din nya bänkskiva kommer ha en lång livslängd. Det finns diverse fördelar och nackdelar med alla materialen. Alla material har sin charm och unika karaktärsdrag. Därför ska du välja ett material till din bänkskiva som går i enlighet med den stil som du vill ha i köket.

Hitta rätt material för din nya bänkskiva

Fundera även över hur du kommer att använda bänksskivan. Om den ska nyttjas varje dag krävs det ett visst material medan om den främst ska fungera som en snygg detalj i köket kan du välja ett helt annat material. Exempelvis ger marmor köket en exklusiv touch samtidigt som materialet håller sig fint i flera år. Komposit är ett väldigt tåligt material och är i princip helt underhållsfritt. Olika material på bänkskivor att välja mellan:

  • Marmor
  • Komposit
  • Granit
  • Keramik
  • Kalksten
  • Kvarsit
  • Terrazzo

Välj material efter inredningsstilen

Det finns många sätt som du kan välja att inreda ditt kök på och det finns inget rätt eller fel. Möjligheterna för kök är oändliga. Om du önskar få ett levande kök kan du välja att inreda med trädetaljer. Trä mjukar nämligen upp köket och ger det ett varmt intryck. Trä är dessutom trendigt. Om du vill ha en mysig känsla ska du satsa på mörka träslag. Ett trägolv är optimalt i köket om du vill ett skönt golv att gå på som även är snyggt. En stor fördel med trägolv är att de är lättskötta. Att inreda med mjuka färger är ett annat tips. Textilier av olika slag ger köket en ombonad känsla och med färgvalen kan du skapa precis den känslan du vill ha. Gardiner i köket är perfekt om du vill göra det mysigt och hemtrevligt.

Organisera köket på ett smart sätt

För att köket ska vara så där idylliskt som du önskar ska du satsa på bra förvaring och organisera allt i köket på ett bra sätt. Exempelvis är vägghyllor och stänger med krokar perfekt att ha i köket. Det är både snyggt och funktionellt. Se även till att köksbänken är rensad och fri från onödiga saker. Välj istället ut några snygga detaljer som ska stå på den nya bänkskivan som lyfter materialet ytterligare.