Vem är formgivaren Lisa Larson?

Om du letar efter en designer med unika och minnesvärda verk är Lisa Larson konstnären för dig. Larson är en svensk designer som har arbetat i branschen sedan 1960-talet. Hon är känd för sin lekfulla design som innehåller en mängd olika material, bland annat i keramik.

Välälskad design

Många av oss har säkert sett Lisa Larson-designs hos familj och vänner. Än idag är det mycket populära designs som gör att de är eftertraktade på second hand och antik-marknaden. Men låt oss ta en närmare titt på Larsons arbete och diskutera varför hon är en av de mest eftertraktade designerna idag.

Larsons design är ofta inspirerad av hennes vardag. Eftersom Larsons arbete är den är så mångsidig att den kan användas i många olika sammanhang. Hennes designs är bra på att skapa en familjär känsla. Larsons verk har ofta unika texturer, mönster och färger som verkligen kan förhöja ett rum.

Lärde sig formgivning av sin far

Larson föddes 1931. Larsons pappa var möbeldesigner, så hon lärde sig om design från ett tidigt stadium och då i trä. När hon blev äldre gled hon in på studier för keramik, och insåg snabbt att det var hennes kall.

Larson började sin karriär på Gustavsbergs porslinsfabrik. Under sin tid där tillverkade hon ett antal figurer som var inspirerade av folkkonst och traditionell svensk keramik. Hon skapade också mönster för hus, djur, vaser, koppar och tallrikar.

Gick sin egen väg

Under en lågkonjuktur när Gustavsbergs gick sämre valde Larson att starta en egen studio. Hon producerade ett antal mönster för serviser, textilier och tapeter. Det var vid den här tiden som Larsons verk började bli populära utanför Sverige. Hon är välkänd för att vara ”big in Japan”, och hon har gjort många samarbeten med japanska företag. Idag designar och producerar Larson fortfarande nya verk.

Om du letar efter lekfull och minnesvärd design, se till att kolla in Lisa Larson – du kommer inte att ångra dig!

Bildkälla: WikiMedia