Så lyckas du med bostadsförsäljningen i Uppsala

Att sälja en bostad är ett stort projekt och det handlar om mycket pengar. Därför ska du välja din mäklare med omsorg. Det är inte bara din upplevelse som påverkas av ditt val av mäklare utan det kan även ha stor betydelse för hur mycket pengar du faktiskt får för din bostad.

Bostadsmarknaden är ibland svår att förstå sig på. Därför är det viktigt att välja en mäklare som kan din bostadsort och område. När du ska sälja en bostad i Uppsala kan valet av mäklare vara avgörande för hur framgångsrik din försäljning blir. För att öka chanserna för en lyckad bostadsaffär är det en bra idé att välja en mäklare i Uppsala som verkligen har god kännedom om staden.

Boka en värdering av bostaden

När du säljer din bostad är det viktigt att du är trygg med din mäklare. Du lägger faktiskt din bostad i en annan människas händer vilket gör valet av mäklare betydelsefullt. Det kan verkligen kännas som en djungel när du ska komma fram till vilken mäklare som faktiskt är den bästa för dig. För att hitta rätt mäklare kan du börja med att boka en värdering och träffa mäklaren som du har hittat. Du kan se mötet som en arbetsintervju där du ska ställa frågor som är viktiga för dig.

Tips för att välja rätt mäklare:

• Kontrollera hur bra mäklaren känner till just ditt bostadsområde.
• Fråga hur din bostad kommer att marknadsföras.
• Be mäklaren berätta om hur visningen kommer att gå till men också budgivningen.
• Ta reda på vilken provision mäklaren tar.
• Kontrollera betalningsvillkor och om det finns andra kostnader.
• Fråga om det finns statistik på mäklarens försäljningar.

Gå på magkänslan

När du har träffat mäklaren för första gången kommer du förhoppningsvis få en magkänsla för personen i fråga. Om du träffar olika mäklare kan du jämföra personligheter och erfarenheter för att komma fram till vem du ska välja. Mäklararvodet kan också vara bra att jämföra men det ska komma i andra hand. När du har hittat en bra mäklare som känns rätt för dig ska du även kontrollera att denne är registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Mäklaren bör kunna bostadsområdet grundligt

En bra mäklare som känner till Uppsala och bostadsområdet din bostad ligger i är ett stort plus. Om du har någon bekant som sålt en bostad kan du be om deras rekommendationer på mäklare. Mäklaren bör även ha god kännedom om vilken tidpunkt det är bäst att sälja bostäder just i ditt bostadsområde eftersom mycket handlar om utbud och efterfrågan. Om det finns liknande objekt ute på marknaden kan du rådfråga din mäklare hur det påverkar din eventuella försäljning. Allt sådant ska en bra mäklare ha koll på. En mäklare med en gedigen erfarenhet av försäljningar i Uppsala har oftast tillräckligt med kunskap för att kunna maximera din försäljning.

Ha en tydlig plan för försäljningen

Det är viktigt att redan från början göra en tydlig plan tillsammans med din mäklare för försäljningen. I slutändan handlar det om att nå ut till många intressenter och locka folk till visningarna.