Hur du gör ditt hem vackert med maximalistisk inredning

Allt om maximalism

Inredningsstilen maximalism blir alltmer populär, och det är av goda skäl! Den kan ge ditt hem mycket karaktär och personlighet. Om du vill ge ditt hem en touch av lyx och elegans kan maximalistisk inredning vara det rätta valet för dig. Den här stilen handlar om att använda lyxiga material och mycket färg och mönster.

Om du är skrämd av tanken på att använda för mycket dekoration behöver du inte oroa dig – du behöver inte gå över gränsen. Det är lätt att skapa ett vackert maximalistiskt hem som fortfarande känns som ditt eget.

För vem passar maximalism?

Om du känner dig inlåst i mer sparsamt inredda stilar som minimalism, eller älskar att samla på saker som gör dig lycklig är maximalism stilen för dig. Detta är ett utmärkt sätt att ge ditt hem lite personlighet och liv. Maximalism är inte bara för människor med mycket pengar – du kan skapa en prisvärd look med hjälp av många DIY-projekt. Dessutom är maximalism perfekt för dig som älskar att hitta små klenoder på secondhand och souvenirer från dina resor. Dessa får gärna ha en framstående plats i din inredning när du väljer maximalism.

Vad är grunderna i maximalism?

Det finns inget ”rätt” sätt att göra maximalism, men det finns några grundläggande principer:

Det som gör dig glad ska hyllas

Pyssel, hobbies och mycket mer får gärna vara både hobby och dekor. Kanske kan dina skateboards hänga på väggen och samtidigt vara dekoration? Du kanske kan låta dina växter stå så att ditt hem får en djungel känsla? Allt som gör dig glad och gör att du känner dig välkommen hem ska lyftas fram.

Maximalism är ett utmärkt sätt att visa din personlighet genom din inredning. Om du är blyg kan du börja med ett eller två ”statement pieces” och arbeta dig uppåt.

Våga lek med färger och mönster

Var inte rädd för färg – den kan verkligen lysa upp ett rum. Samma sak gäller för mönster – blanda och matcha tills du hittar något som gör dig lycklig. Att använda en rad olika färger är ett sätt att ge ditt hem personlighet och liv. Du kan använda så många eller så få färger som du vill, men det är viktigt att vara djärv. Om du känner dig rädd kan du börja med bara en vägg och bygga vidare därifrån.

Tänk på textur

Textur är en viktig del av maximalismen. Använd material som trä, marmor och metall för att lägga till en touch av lyx, eller blanda olika texturer för en eklektisk look. Detta är också ett utmärkt sätt att använda gamla möbelprydnader och accessoarer – ge dem bara nytt liv genom att styla dem i en maximal stil.

Glöm inte bort funktionen

Även om maximalism handlar om att vara storskalig är det viktigt att komma ihåg att ditt hem fortfarande ska vara funktionellt. Överfyll inte ditt utrymme eller fyll det med saker som du inte behöver. Detta kommer bara att få ditt hem att kännas rörigt och obekvämt. Hitta en balans mellan det som gör dig lycklig och det som fortfarande gör att du kan leva bekvämt.

Där har du det! En guide för att skapa ett vackert och lyxigt maximalistiskt hem. Så vad väntar du på? Börja dekorera!

Maximalism på Pinterest: